ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații Artur Gutium și Vladimir Cernat au părăsit fracțiunea PL

12:42 | 06.04.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Deputații liberali Artur Gutium și Vladimir Cernat au părăsit fracțiunea Partidului Liberal (PL). Anunţul a fost făcut astăzi de către parlamentari pe o reţea de socializare, informează MOLDPRES.

Cei doi deputaţi au invocat că plecarea din rîndurile fracţiunii ar fi fost motivată de ignorarea tuturor adresărilor către conducerea partidului de a soluționa problemele existente în formațiune.

„Luînd în considerare ignorarea tuturor adresărilor către conducerea PL de a soluționa problemele acumulate în formațiunea noastră (inclusiv a adresărilor cluburilor liberale din mai multe state europene), modalitatea în care a fost exclus colegul nostru Anatol Șalaru, lipsa unei democrații interne caracteristice unui partid liberal, declar desolidarizarea de conducerea PL și continuarea activității mele legislative în calitate de deputat neafiliat”, a menţionat Artur Gutium într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.

La rîndul său, deputatul Vladimir Cernat a scris că „şirul de decizii neconforme unui partid de esență liberală și lipsa unei democrații interne au adus grave prejudicii de imagine formațiunii noastre. Cu mare regret constat că toate tentativele mele de a dinamiza un dialog de reformă internă în cadrul conducerii PL s-au soldat cu eșec. În acest context, declar că începînd cu ziua de astăzi, părăsesc fracțiunea PL din Parlamentul Republicii Moldova și în continuare voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a specificat Cernat.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că știa despre intenția celor doi deputați de a părăsi formațiunea liberală. „Dacă dumnealor consideră că mai bine vor fi apreciaţi ca deputaţi trădători, decît deputaţi PL, e treaba lor. Eu ştiam despre plecare. Folos mare nu am avut din prezenţa lor, dar este un exemplu prost pentru cetățeni”, a declarat Ghimpu.

Anterior, fostul vicepreședinte al PL, Anatol Șalaru, a specificat că în rîndurile noii sale formaţiuni se vor regăsi și deputații liberali, Artur Gutium și Vladimir Cernat.

În urma plecări celor doi parlamentari, fracţiunea PL în Parlament va fi reprezentată de 11 deputaţi.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17002617

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!