ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regiunea Centru a fost premiată pentru succese în domeniul turismului

14:05 | 07.04.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) a fost desemnată drept „cea mai dinamică regiune de dezvoltare”, cu cele mai multe proiecte în domeniul turismului. Premierea a avut loc în cadrul celei de-a XXII-a ediţii a Expoziției internaţionale specializate „Tourism, Leisure, Hotels”, ce se desfăşoară în perioada 6-9 aprilie, la Centrul „Moldexpo”, relatează MOLDPRES.

ADR Centru a fost desemnată cu premiul Agenţiei Turismului, în special pentru proiectele regionale, incluse în Documentul Unic de Program 2017-2020, ce vor contribui la dezvoltarea potenţialului turistic al zonei de Centru a ţării. Proiectele urmează să fie finanţate de Fondul Naţional de Dezvoltare Regională, iar prin intervenţii inteligente şi-au propus să „contribuie la sporirea  atractivităţii turistice a regiunii şi la dezvoltarea acestei industrii la nivel naţional”.

Totodată, ADR Centru colaborează cu Agenția Turismului și la etapa de planificare a dezvoltării domeniului turistic în regiune. „Avem elaborat și aprobat un Program Regional Sectorial în domeniul atractivității turistice, care vine cu o descriere amplă a sectorului în Centrul R. Moldova, dar și a intervențiilor viitoare în acest domeniu”, se arată într-un comunicat al ADR Centru.

Contactat de MOLDPRES, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Viorel Jardan, a menţionat că premiul de care s-a învrednicit Agenţia este rezultatul unei munci de echipă, competente şi eficiente. „Această menţiune este foarte importantă atît pentru Agenţie, cît și pentru întreaga Regiune Centru. Este o apreciere a întregii echipe și o stimulare pentru a depune în continuare eforturi comune de realizare a proiectelor de succes în regiune. Dezvoltarea turismului și a locațiilor turistice rămîne a fi una dintre prioritățile dezvoltării regionale, iar la acest capitol Regiunea Centru chiar are cu ce se mîndri”, a subliniat Viorel Jardan.

Expoziția "Tourism, Leisure, Hotels" este singurul proiect expozițional în R. Moldova, specializat în domeniul turismului. Anume aici sînt prezentate, într-o formă concentrată, toate informațiile relevante cu privire la starea industriei, oferta și cererea pentru anumite produse și servicii. 

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17002671

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!