ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raionul Ungheni a primit finanţare pentru reabilitarea unui drum local

11:48 | 08.04.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/.  Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) şi autorităţile locale din raionul Ungheni au semnat în săptămîna curentă un contract de finanţare pentru reabilitarea infrastructurii unui drum local, relatează MOLDPRES.

Potrivit contractului, urmează să fie renovat traseul Ungheni-Cetireni-Alexeevca, pe o distanţă de 17,5 km. De asemenea, vor fi construite platforme pentru staţii, un drum lateral, rigole şi podeţe pentru evacuarea apelor, trotuare de pavaj etc.

Pentru realizarea acestui proiect este necesară o investiţie de peste 98,3 milioane de lei, bani ce vor fi alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională, cu o contribuţie a administraţiei locale. Pe parcursul anului 2017 urmează să fie valorificată suma de şapte milioane de lei.

“Ca urmare a executării acestor lucrări, vom asigura accesul rapid la serviciile medicale, educaţionale, administrative ş.a. din regiune. Un drum local operaţional înseamnă un şir de beneficii, contribuind la creşterea economică, sporirea bunăstării sociale, de viaţă, precum şi la dezvoltarea infrastructurii turistice”, au menţionat reprezentanţii Consiliului raional Ungheni la evenimentul de semnare a contractului de finanţare.

În anul curent, în R. Moldova vor fi lansate 28 de proiecte regionale în sectoarele ce ţin de aprovizionare cu apă și canalizare, eficiență energetică, infrastructura drumurilor, dezvoltarea infrastructurii de afaceri și turism. Suma totală aprobată din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională pentru anul 2017 este de circa 186 milioane de lei.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17002696

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!