ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În UTA Gagauz-Yeri a fost lansat un proiect pentru tineri, susţinut de UE

16:24 | 08.04.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Proiectul GAMCON (Gagauzia Modernization Convention), finanţat de Uniunea Europeană, a fost lansat ieri în UTA Gagauz-Yeri. Programul are un buget de 850 de mii de euro şi va fi implementat de Agenţia slovacă pentru politică externă, o asociaţie obştească locală şi Universitatea de Stat din Comrat, transmite MOLDPRES.

Proiectul este o iniţiativă a Ambasadei Slovaciei în R. Moldova şi va susţine politici pentru tineri şi de dezvoltare a sferei sociale în autonomie. „Cu susţinerea UE, în regiune este implementat cu succes Programul de susținere a agriculturii și dezvoltării rurale SARD. Sperăm că şi acest proiect va avea rezultate. Aşteptăm de la tineri să fie ambiţioşi în realizarea ideilor, iar autorităţile îi vor sprijini”, a menţionat la ceremonia de lansare başcanul Irina Vlah, citată de gagauzinfo.md.

La rîndul său, ambasadorul Slovaciei în ţara noastră, Robert Kirnag, a subliniat că asemenea programe sînt implementate în mai multe ţări europene, creînd bune platforme pentru atragerea societăţii civile în soluţionarea problemelor comunităţilor.

„Avem stabilite bune relaţii cu autonomia găgăuză, unde am găsit parteneri de nădejde, care îşi îndeplinesc promisiunile. Pentru dezvoltare şi modernizare trebuie nu doar bani, ci în primul rînd oameni şi resurse”, a punctat diplomatul.

Proiectul GAMCON include patru direcţii, care vor beneficia de granturi europene. Potrivit managerilor programului, acestea sînt sectoarele care necesită mai multă susţinere - tineret şi sport, turism, infrastructură socială, educaţie şi cultură.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan) 

img17002704

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!