ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM a condamnat tentativa de asasinat al liderului formațiunii

16:09 | 08.04.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Partidul Democrat din Moldova (PDM) a condamnat astăzi tentativa de asasinat la adresa președintelui formațiunii Vlad Plahotniuc și așteaptă ca forțele de ordine să identifice toate persoanele implicate în tentativa de comitere a omorului, informează MOLDPRES.

Într-un comunicat de presă al partidului, PDM a specificat că la această etapă se va abține de la comentarea speculațiilor în privința scopului celor care ar fi pus la cale atentatul. „Condamnăm cu fermitate acest act criminal și așteptăm ca instituțiile de drept să-și facă în continuare datoria cu profesionalism și să-i depisteze pe toți cei implicați, inclusiv pe cei care au comandat asasinatul. Urmărim cu multă atenție comunicările oficiale ale autorităților din cele două țări și evoluția investigației în acest caz”, a menționat Serviciul de presă al formațiunii.

Forțele de ordine din Republica Moldova și Ucraina au anunțat astăzi despre reținerea unui grup criminal care ar fi intenționat să comită asasinarea liderului democraților, Vlad Plahotniuc. Din grupare făceau parte 17 persoane, dintre care opt au fost reținute în R. Moldova, iar alte nouă în Ucraina.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!