ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şase deputați au aderat la PDM

12:15 | 10.04.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Şase deputați au aderat la Partidul Democrat din Moldova (PDM). Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei conferinţe de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit speakerului, este vorba de foştii deputaţi ai Partidului Liberal Democrat din Moldova: Nae-Simion Pleșca, Ion Balan, Vladimir Hotineanu, Nicolae Juravschi, Petru Știrbate și Angel Agache. „Astăzi ședința PDM a avut loc cu participarea a șase colegi noi cu care am lucrat bine pe parcursul ultimului an în majoritatea parlamentară. Fiecare dintre aceştia sînt specialişti în diferite domenii, iar noi apreciem experienţa lor. Ne bucurăm foarte mult că astfel crește potențialul partidului, inclusiv în Parlament”, a spus Candu.

Totodată, preşedintele Legislativului a specificat că au fost colectate pînă în prezent aproximativ 800 mii de semnături în susţinerea votului uninominal. „Există destule voturi ca proiectul de lege să fie votat chiar în a doua lectură. Totuşi, am decis să mai organizăm dezbateri la acest subiect, deoarece în aşa fel apar opinii și soluții care vor îmbunătăți proiectul de lege. Astfel, miercuri, vor avea loc noi dezbateri privind votul uninominal, în cadrul cărora se vor discuta subiecte precum revocarea mandatului deputatului şi finanţarea campaniei electorale”, a menţionat Candu.

De asemenea, purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gamurari, a anunţat că miercuri, 12 aprilie, va avea loc şedinţa Consiliului politic al PDM, în cadrul căreia vor fi aleşi vicepreşedinţii şi membrii comitetului executiv al partidului.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17002731

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!