ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Olimpiada APSM a desemnat laureații la tenis de masă

17:32 | 10.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) a desemnat ieri premianții Olimpiadei la tenis de masă, relatează MOLDPRES.

Finaliștii Ivan Kapsamun, Alexei Jereghi, ex-candidați de maeștri ai sportului, ziariști independenți, și reporterul AIS MOLDPRES Ion Robu au disputat meciuri din șapte seturi fiecare pînă la obținerea victoriilor în patru dintre ele. În prima partidă desfășurată, Ion Robu l-a învins cu scorul 4-2 pe Alexei Jereghi. La rîndul său, acesta l-a devansat surprinzător în următorul meci cu scorul 4-0 pe cîștigătorul ultimelor ediții Ivan Kapsamun. În ultima întîlnire decisivă pentru desemnarea campionului, Ivan Kapsamun l-a întrecut cu scorul 4-1 pe Ion Robu.

În consecință, toți finaliștii au obținut cîte o victorie și au suferit o înfrîngere. Arbitrul turneului, Vladimir Semipeadnîi, președintele federației naționale de profil, a desemnat premianții, conform criteriului suplimentar de departajare. Campion a devenit Alexei Jereghi. Acesta este al treilea său titlu cucerit în istoria Olimpiadelor APSM. Lui Ion Robu, deținător a opt titluri obținute anterior, i-a revenit locul doi, iar Ivan Kapsamun, sextuplu campion în anii precedenți, s-a clasat pe locul trei.

Olimpiada APSM se desfășoară cu începere din anul 2000. Programul competițional include zece probe: bowling, biliard, tenis de masă, baschet, badminton, tenis de cîmp, natație, fotbal, joc de dame și șah.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17002740

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!