ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Vasile Sitari a vernisat o expoziţie personală de pictură la Ambasada Ungariei

18:20 | 10.04.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. O expoziţie personală de pictură a artistului plastic Vasile Sitari, maestru în artă, prodecan al Facultăţii de Arte Plastice a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, a avut loc astăzi la Ambasada Ungariei la Chişinău, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 31 de lucrări: naturi statice şi peisaje, realizate de autor în ultimii trei ani.

În alocuţiunea sa, Ambasadorul Ungariei la Chişinău, Mátyás Szilágyi, a menţionat că această expoziţie este un prilej deosebit de a studia arta prin prisma simbolurilor – ca mod de înţelegere a picturilor artistului.

„Observăm că picturile lui Vasile Sitari abundă în cupe. În general, simbolismul foarte larg al cupei se prezintă sub două aspecte esenţiale: cel de vas al belşugului, bunăstării şi cel de vas al elixirului nemuririi. Lucrările „Roada”, „Flori de liliac” şi ale picturi ale artistului ascund cupe ca simbol al continuităţii procesului de creaţie şi a vieţii în întregime”, a subliniat diplomatul.

La rîndul său, Vasile Sitari a mulţumit Ambasadei Ungariei pentru găzduirea lucrărilor sale, precum şi a colegilor săi care beneficiază de aceeaşi onoare.

Vasile Sitari s-a născut la 2 februarie 1971 în satul Tabani, raionul Briceni. A absolvit Şcoala Republicană de Arte Plastice „I. Repin” şi Institutul de Stat al Artelor. A avut expoziţii în R. Moldova, România, Coreea, Slovacia, Belgia, Austria, Elveţia şi alte ţări. Lucrările sale se găsesc în colecţii publice şi private din ţară şi de peste hotare.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 20 aprilie.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17002746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!