ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 11 aprilie 2017

08:54 | 11.04.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Serviciul Vamal invită reprezentanții mass-media la un exercițiu de evaluare a capacităților de reacție și intervenție a serviciilor operative ale Vămii. 

Ora 11.00, poligonul moto ”Schinoasa”, str. Ialoveni 42, cartierul Telecentru al capitalei. 

***

Comisia Electorală Centrală (CEC) organizează o masă rotundă în vederea dezbaterii subiectului înregistrării prealabile a cetățenilor cu drept de vot care în ziua alegerilor se vor afla în străinătate. 

Ora 11.30, sala de ședințe a CEC, str. Vasile Alecsandri, 119, et. 3. 

***

Ambasada Republicii Cehe în R. Moldova invită la conferința dedicată posibilităților de cooperare în Sectorul Apărării. 

Ora 14.00, restaurantul hotelului Jolly Alon, str. Maria Cebotari 37. 

***

Consiliul municipal Chişinău se convoacă în şedinţă ordinară.

Ora 10.00, Sala de şedinţe a SA „Apă-Canal Chişinău”, str. Albişoara, 38.

***

Partidul Acțiune și Solidaritate invită la conferința de presă care va fi susținută de Maia Sandu, președinte PAS, și Igor Grosu, secretar general al formațiunii, cu titlul „Finanțarea PAS în 2016”.

Ora 15.00, sediul PAS.

***

Partidul Verde Ecologist invită la conferinţa de presă cu tema: „Problematica rîului Nistru: de la local la global. Participarea Partidului Verde Ecologist la Congresul Global al Verzilor”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN.

***

Asociaţia obştească Piligrim-Demo invită la ediţia a doua a Conferinţei Internaţionale SHIFT 2017, dedicată problemelor eficienţei administrării publice a Găgăuziei şi dezvoltării regiunii. 

Ora 10.30, Sala de ceremonii din satul Avdarma, str. Sovetskaia 14, UTA Găgăuzia. 

***

Mișcarea Populară Antimafie invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Anunț important al partidului Antimafie”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN.

***

Centrul Analitic Independent Expert-Grup invită la masa rotundă dedicată evaluării a doi ani de la Implementarea ZLSAC în Republica Moldova, în cadrul căreia va fi prezentat studiul realizat de către Vadim Gumene, director Program „Politici Comerciale și Zona de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare”, în cadrul Centrului Analitic Independent Expert-Grup. 

Ora 12.30, Hotel Jazz, sala Saxophone, str. Vlaicu Pîrcălab 72. 

***

Asociaţia de Voluntariat Internaţional din Moldova va lansa acțiunea „Sădim Oxigen”, în cadrul căreia peste 1000 de voluntari vor planta simultan 5000 de puieți, trandafiri și tuia în cele cinci sectoare din capitală - Centru, Botanica (Valea Trandafirilor), Buiucani (Parcul La Izvor), Rîșcani (str. Florilor) și Ciocana. 

Orele 13.00-18.00. 

***

Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat cu Fondul ONU pentru Populație, invită la ședința Clubului de presă cu tema: „Inițiativa „Ea decide”: cum asigurăm drepturile sexuale și reproductive ale femeilor în Moldova?”

Ora 16.00, Tucano Coffee Brasil, str. Alexandru cel Bun 91/a, etajul 2.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

O delegaţie a Republicii Moldova condusă de către viceprim-ministrul Gheorghe Bălan va participa, în perioada 11-12 aprilie, la cea de-a treia sesiune a Comitetului pentru Standarde şi Capacităţi Comerciale al Comisiei Economice pentru Europa din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu sediul la Geneva.

***

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, se va afla, în perioada 11-13 aprilie, la Varşovia, Polonia, unde va participa la reuniunea miniștrilor de Externe ai Grupului Vișegrad extins (V4+) și ai statelor Parteneriatului Estic (PaE). 

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!