ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile de la Bălţi au majorat înlesnirile pentru plata tarifelor la servicii comunale

15:21 | 11.04.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/.  Consiliul municipal Bălţi a adoptat recent o decizie prin care a mărit înlesnirile pentru unele categorii de cetăţeni, de care aceştia vor beneficia la achitarea serviciilor comunale, transmite MOLDPRES.

Potrivit hotărîrii aleşilor locali de la Bălţi, facilităţile vor fi operaţionale pentru întreaga sumă a tarifelor la servicii. Prin actualul document  a fost modificată decizia din 2011, cînd înlesnirile constituiau 100%, 50% sau 25% din diferenţa între tarifele vechi şi cele noi.

Astfel, în conformitate cu decizia Consiliului municipal Bălţi, din 30 martie 2017, veteranii de război vor avea o reducere de 75% din tariful total, persoanele cu dizabilităţi severe – 50 %, iar familiile cu trei şi mai mulţi copii, persoanele cu vîrsta pînă la 18 ani  sau mai mult, care-şi fac studiile  în instituţii de învăţămînt cu frecvenţă de zi, dar pînă la atingerea vîrstei de 23 de ani, vor beneficia de o reducere de 50% din suma întreagă a tarifelor comunale, iar persoanele cu dizabilităţi accentuate – 25%.  

Hotărîrea autorităţilor bălţene a fost determinată de numărul mare de cereri din partea populaţiei privind majorarea înlesnirilor pentru persoane nevoiaşe.

Directorul Întreprinderii Municipale pentru gospodărie comunal-locativă din Bălţi, Tatiana Parascan, a specificat că pentru compensarea pierderilor suportate de întreprindere ca urmare a aplicării tarifelor înlesnite, va fi nevoie de 276,8 mii de lei din bugetul municipal, ceea ce constituie cu 142,3 mii de lei mai mult faţă de perioada anterioară, indică esp.md.

În prezent, la Bălţi tariful total pentru deservirea tehnică şi reparaţia blocurilor locative se estimează la 1,02 lei pentru un metru pătrat, deservirea tehnică a sistemelor de apeduct – 0,3 lei pentru un metru pătrat, deservirea tehnică a reţelelor termice – 0,69 lei pentru un metru pătrat.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17002765

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!