ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund a fost ținta unor explozii

08:37 | 12.04.2017 Categorie: Sport

Berlin, 12 apr. /MOLDPRES/. Explozii a căror natură nu a fost stabilită au vizat, ieri seară, autocarul echipei de fotbal germane Borussia Dortmund în timp ce se deplasa spre stadion pentru disputarea partidei-tur cu AS Monaco din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, relatează MOLDPRES cu referire la diferite surse electronice. 

"În explozie a fost rănit Marc Bartra, care acum se află la spital. Îi dorim însănătoşire grabnică", a transmis Clubul Borussia Dortmund prin Twitter. Potrivit unor surse citate de presa germană, starea fundaşului spaniol în vîrstă de 26 de ani este calificată ca gravă.

Meciul Borussia Dortmund - AS Monaco, în cadrul primei manşe a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, a fost reprogramat. ”Partida a fost reprogramată pentru miercuri, 12 aprilie”, a transmis clubul Borussia Dortmund.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Focus, trei dispozitive au explodat în apropierea autocarului.

În știrea inițială transmisă se spune că la puţin timp după plecarea de la hotel, un dispozitiv a explodat în faţa autocarului. Incidentul a avut loc la circa zece kilometri de Stadionul Signal-Iduna-Park, unde Borussia Dortmund urma să dispute meciul cu AS Monaco, în cadrul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Poliția din Dortmund a descoperit la locul tragediei ceea ce pare a fi o scrisoare de revendicare. "Scrisoarea își asumă responsabilitatea faptelor", a declarat un magistrat al parchetului în cursul serii. Acesta nu s-a referit însă la conținut și a subliniat că se verifică "autenticitatea" scrisorii. Potrivit cotidianului Bild, poliția caută o mașină înregistrată în străinătate. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17002783

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!