ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Juventus a învins FC Barcelona în sferturile Ligii Campionilor

08:43 | 12.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Juventus a învins-o pe FC Barcelona cu scorul 3-0 (2-0), ieri seara, la Torino, în prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, relatează MOLDPRES.

''Bătrîna Doamnă'' a aplicat o înfrîngere usturătoare Barcelonei, prin golurile marcate de Paulo Dybala (7, 22) și Giorgio Chiellini (55). Acest eșec, afirmă experții, ar putea fi mai greu de răsturnat de către Barca decît cel cu PSG (0-4), cînd catalanii au învins la retur cu 6-1. 

Juve a început în forță și a ratat prima ocazie de gol în minutul 3, cînd Higuain a reluat cu capul mingea direct în brațele portarului ter Stegen. Campioana Italiei a deschis scorul în min. 7, prin argentinianul Dybala, cu un șut cu stîngul al colțul lung. Barca a fost aproape de egalare, în min. 21, cînd Buffon a deviat salvator mingea trimisă de Iniesta. În loc de 1-1, scorul a devenit 2-0, Dybala realizînd dubla (22), cu un șut lîngă bară. 

Oaspeții au controlat jocul cu binecunoscuta lor posesie, fără a reuși să găsească o breșă către poarta lui Buffon. Messi a ratat o oportunitate bună imediat după pauză (46), însă mingea șutată de argentinian a ocolit poarta. Ter Stegen i-a mai refuzat o dată golul lui Higuain (54), dar un minut mai tîrziu a fost învins din nou, de Chiellini, care a marcat cu o lovitură de cap de lîngă Mascherano, în urma unui corner. 

Barca a solicitat și un penalti, în min. 69, cînd Chiellini a blocat cu mîna șutul lui Neymar, dar arbitrul nu a observat infracțiunea.

Juve și-a luat o revanșă după finala Ligii Campionilor pierdută la Berlin cu Barcelona (1-3) în 2015.

Juventus a ajuns la 21 de meciuri fără înfrîngere pe teren propriu în cupele europene (12 victorii, 9 egalări).

Returul se va juca în data de 19 aprilie, pe Camp Nou.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17002784

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!