ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său polonez

09:09 | 12.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de lucru la Varşovia, Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, a avut pe 11 aprilie o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Witold Waszczykowski, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE, oficialii au discutat subiecte de interes comun, ce vizează relațiile bilaterale, ultimele evoluții din Uniunea Europeană, precum și chestiuni privind situația regională și internațională.

Ministrul Galbur l-a asigurat pe omologul său polonez de angajamentul Guvernului și Parlamentului de la Chișinău pentru implementarea reformelor ce vizează modernizarea țării conform Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Totodată, în cadrul discuțiilor a fost remarcată dinamica pozitivă a dezvoltării relațiilor bilaterale pe diverse filiere, care la 14 iulie curent va culmina cu marcarea a 25 de ani de relații diplomatice moldo-polone.

Discuțiile au vizat inclusiv cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic, subiect care va fi aprofundat în cadrul Reuniunii miniștrilor de externe ai statelor Grupului de la Vișegrad și țărilor Parteneriatului Estic.

img17002788

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!