ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul va organiza mai multe evenimente cu tematică pascală

10:28 | 12.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. În preajma Sfintelor sărbători de Paști, în Parlament va fi prezentat filmul ”Reziliența”. Scurtmetrajul, al cărui scenariu și regie sînt semnate de Mihai Țărnă, profesor de teatru și cinema în Franța, descrie puterea credinței în istoria poporului nostru, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, filmul va fi prezentat deputaților și membrilor Guvernului de către producătorul peliculei, interpretul Nicu Țărnă și de către protagonistul scurtmetrajului, preotul paroh al Bisericii de Lemn, Sergiu Curnic. La eveniment au fost invitați Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, ÎPS Petru, Episcopul de Chișinău al Episcopiei romano-catolice, Preasfințitul Anton Coșa, Rabinul principal al Chișinăului și Moldovei, Yosef-Yitzhak Abelschi.

Filmul va fi proiectat în sala de ședințe plenare a Parlamentului, joi, 13 aprilie.

Tot pe data de 13 aprilie, Parlamentul Republicii Moldova va organiza tradiționalul Tîrg caritabil pentru susținerea copiilor din categoriile social-vulnerabile. Evenimentul este organizat al treilea an consecutiv, la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu.

Zeci de copii și tineri de la centrele comunitare din Chișinău și serviciile destinate copiilor cu dizabilități vor expune lucrările confecționate de ei: obiecte de artizanat cu tematică pascală, picturi, goblenuri, icoane etc.

Tîrgul va fi vizitat de deputați, miniștri, diplomați, funcționari din cadrul Secretariatului Parlamentului, fețe bisericești, care vor cumpăra din obiectele confecționate de copii și vor discuta cu aceștia. Evenimentul va fi inaugurat joi, 13 aprilie 2017, începînd cu ora 10.00, în holul Legislativului.  

Tîrguri similare vor fi organizate, în premieră, și în orașele Orhei, Edineț, Leova și Comrat, de către Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului din cele patru centre raionale.

img17002795

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!