ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va avea o nouă sărbătoare profesională - Ziua Expertului Judiciar

15:27 | 12.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi hotărîrea privind instituirea sărbătorii profesionale - Ziua Expertului Judiciar. Astfel este recunoscută ”importanța și rolul activității expertului judiciar în realizarea actului de justiție pentru efectuarea unor cercetări ce contribuie la aflarea adevărului într-un proces judiciar”, informează MOLDPRES.

Prin Legea cu privire la expertiza judiciară, adoptată în aprilie 2016, expertului judiciar i-a fost conferit un statut special în sistemul justiției. Expertiza judiciară este unul dintre instrumentele legale de oferire a probelor veridice ce contribuie la atingerea scopurilor procesului judiciar, menționează Ministerul Justiției. Ziua Expertului Judiciar este stabilită pentru data de 14 aprilie.

Potrivit autorilor proiectului, ”profesia de expert judiciar a fost ridicată la un rang mai înalt în sistemul justiției, iar atribuirea unei zile profesionale expertului judiciar ar pune în valoare profesia respectivă și i-ar conferi un prestigiu în fața factorilor de decizie, precum și a publicului larg”.

Republica Moldova are cel puțin 32 de zile profesionale, dedicate lucrătorilor din diferite domenii, inclusiv agricol, bancar, financiar, justiție, cultură, domeniul social și altele.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!