ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada Sărbătorilor Pascale, Serviciul Vamal va asigura fluidizarea traficului transfrontalier

16:14 | 12.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră vor asigura fluidizarea traficului transfrontalier în perioada Sărbătorilor Pascale, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, în perioada 12 - 27 aprilie, autoritățile vamale și de frontieră vor activa la capacitate maximă pentru a asigura un control eficient și rapid, astfel încît să fie evitate aglomerațiile, generate de sporirea semnificativă a fluxului de călători, specific acestei perioade.

Acțiunile prevăd suplinirea numărului de personal, utilizarea tuturor pistelor de control, precum și coordonarea acestor aspecte cu autoritățile din statele vecine.

Totodată, Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră recomandă participanților la traficul transfrontalier tranzitarea tuturor posturilor vamale de frontieră existente, pentru evitarea suprasolicitării doar a unora dintre acestea. Informația privind posturile vamale de frontieră poate fi găsită prin accesarea hărţii interactive a punctelor de trecere.

De asemenea, persoanele își pot planifica ruta optimă, prin accesarea paginii web a Serviciului Vamal, rubrica TRAFICUL ON LINE, unde au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul unităților de transport care se află în punctele de trecere.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17002817

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!