ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrei Galbur a participat la reuniunea miniştrilor de Externe ai statelor Grupului de la Vişegrad şi Parteneriatului Estic

17:13 | 12.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a participat astăzi, la Varşovia, la reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor Grupului de la Vişegrad şi Parteneriatului Estic (V4 + PaE), transmite MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

La eveniment au fost prezenţi în calitate de invitaţi Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, precum şi miniştrii de Externe ai Suediei, Croaţiei, României şi Estoniei. 

Discuţiile s-au axat pe consolidarea cooperării în domeniul transportului şi dezvoltarea infrastructurii conexiunilor în statele PaE, dar şi între Europa Centrală şi de Est. Ministrul Andrei Galbur a pledat pentru asigurarea, în contextul PaE, a unei susţineri financiare concertate în vederea dezvoltării infrastructurii transporturilor, precum şi facilitarea accesului transportatorilor din ţările partenere pe piaţa de transport a UE.

La sfîrşitul reuniunii, miniştrii V4 au adoptat o Declaraţie comună în care au reafirmat sprijinul ferm pentru Parteneriatul Estic ca o dimensiune strategică a politicii externe a UE, trasînd un şir de priorităţi de cooperare pentru dezvoltarea şi consolidarea Parteneriatul Estic.

Reuniunea ministerială V4 + PaE a fost organizată de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în contextul deținerii președinției rotative a Grupului de la Vişegrad.

img17002823

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!