ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lista medicamentelor compensate va fi publicată în Monitorul Oficial

10:17 | 13.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Lista medicamentelor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală  va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

De medicamente compensate beneficiază copiii de pînă la 18 ani, gravidele, persoanele cu boli acute şi cronice, precum: diabet zaharat, anemie, astm bronşic, boli cardiovasculare, oftalmologice, respiratorii, psihice şi neurologice, endocrine, ale sistemului digestiv, ale aparatului urinar, boli rare ca epidermoliza buloasă, scleroza multiplă, mucoviscidoza, miastenia gravis, boli de sistem şi autoimune.  

Pentru adulţi medicamentele sînt compensate parţial, în proporţie de 70% pentru tratamentul stărilor acute în staţionare de zi, săli de proceduri, la domiciliu şi de 50%, 70% şi 100% - în cazul unor maladii cronice.

Copiii cu vîrste de pînă la 18 ani beneficiază de medicamente compensate integral.

Lista medicamentelor compensate a fost extinsă începînd cu 1 octombrie 2016 pînă la 134 de denumiri comune internaţionale şi poate fi găsită la medicul de familie şi în farmacii.

Preparatele compensate indicate în rețeta medicală vor fi eliberate de farmacia contractată de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

 (Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17002840

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!