ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Modificările operate la Codul Audiovizualului vor fi publicate în Monitorul Oficial

11:53 | 13.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Radiodifuzorii vor fi obligaţi să difuzeze cel puțin 30% de content local, între orele 18.00-24.00, potrivit unor modificări legislative care vor fi publicate mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Conform documentului, produsul autohton va cuprinde cel puţin opt ore din volumul zilnic de emisie şi va fi difuzat în totalitate în intervalul orelor 06.00-24.00. Totodată, cel puţin şase ore din produsul autohton va fi difuzat în orele de maximă audienţă, dintre care cel puţin patru ore – în limba de stat.

Scopul proiectului este stimularea producției autohtone, respectiv, sporirea numărului locurilor de muncă și a calificării în media, stabilirea unor reguli clare pentru radiodifuzori și excluderea posibilităților de abuz din partea autorității naționale de reglementare în domeniul audiovizualului. De asemenea, obiectivul scontat este stabilirea unui mecanism care va permite efectuarea eficientă și corectă a măsurărilor de audiență.

Conform modificărilor operate la Codul Audiovizualului, Consiliul Coordonator al Audiovizualului va fi obligat să selecteze, o dată la cinci ani, în urma unui concurs internațional, o companie pentru măsurarea audienței.

La încălcarea noilor modificări ale Codului Audiovizualului radiodifuzorii şi distribuitorii de servicii vor achita amenzi de la 5 000 la 30 000 lei.

Modificările legislative vor intra în vigoare la 1 octombrie curent.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17002844

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!