ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național de box al Belarusului a sosit la Grimăncăuți

12:12 | 13.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Lotul național de box din Belarus a sosit astăzi la Grimăncăuți (Briceni) pentru a efectua un cantonament în comun cu membrii Școlii de profil din localitate, relatează MOLDPRES.

”Ne vom antrena împreună timp de zece zile. Va fi un cantonament util pentru ambele părți în vederea participării la Campionatul European din mai curent. Lotul belarus are boxeri puternici. Noi de asemenea avem pugiliști valoroși: Veaceslav Gojan, Dumitru Galogoț, Vasile Belous, Alexei Zavatin, maeștri internaționali. Cantonamentul este asigurat financiar de Ministerul Tineretului și Sportului”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc din localitate.

Potrivit lui, luni va sosi în pregătiri la Grimăncăuți și un grup de boxeri din România în frunte cu Mihai Nistor, campion mondial AIBA Pro Boxing în 2015 la categoria supergrea. ”Am coordonat deja totul. Îi aștept și pe ei”, a adăugat tehnicianul.

Anterior lotul național de box condus de Petru Caduc a efectuat cantonamente în comun la Grimăncăuți cu selecționatele Ucrainei, României, Algeriei, Franței, Kazahstanului, Mongoliei ș.a.

Lotul din Belarus a venit în pregătiri la Grimăncăuți a doua oară. Prima dată el a fost în 2010.

La Grimăncăuți au fost educați medaliații olimpici Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, premianții la Europene Victor Cotiujanschi, Dumitru Galogoț, vicecampionul mondial universitar Mihail Muntean.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan) 

img17002846

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!