ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pensiile de dizabilitate pentru veteranii războiului din Afganistan și ai conflictului armat de pe Nistru vor fi majorate

15:15 | 13.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Pensiile de dizabilitate pentru veteranii războiului din Afganistan și ai conflictului armat de pe Nistru vor fi majorate, potrivit unor modificări legislative adoptate astăzi de către Parlament, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, pensia persoanelor încadrate în gradul de dizabilitate severă va crește cu 1842 lei și va constitui 3500 lei lunar, iar pensia persoanelor cu dizabilitate accentuată va fi de 2500 lei, în creștere cu 1062 lei. Totodată, suma prevăzută pentru persoanele cu dizabilitate medie va spori de la 908 lei pînă la 1500 lei.

Documentul are drept scop protecția socială a veteranilor de război, în vederea realizării Planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”, lansat de Guvern.

De majorare vor beneficia 165 de persoane. Modificarea legislativă intră în vigoare începînd cu 1 martie 2017.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17002851

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!