ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 300 de salvatori şi pompieri vor asigura securitatea antiincendiară în perioada Sărbătorilor Pascale

11:56 | 14.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Peste 300 de salvatori şi pompieri vor asigura securitatea antiincendiară în perioada Sărbătorilor Pascale. Anunţul a fost făcut astăzi la o conferinţă de presă de către şeful secţiei Intervenţie din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Oleg Malaşevschi, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în această perioadă sînt pregătite pentru intervenţie peste o sută de autospeciale, dintre care 12 în municipiul Chişinău. „O autospecială de intervenţie va fi amplasată, în noaptea Învierii, în scuarul Catedralei Nașterea Domnului, iar în perioada 23-24 aprilie în preajma Cimitirului Sfîntul Lazăr. În caz de situaţii excepţionale, cetăţenii sînt îndemnaţi să apeleze la numărul de telefon 901”, a spus Malaşevschi.

La rîndul său, şeful Secţiei apărare împotriva incendiilor, Sergiu Chircu, a menţionat că în preajma Sărbătorilor Pascale peste 1500 de biserici au fost evaluate dacă corespund cerinţelor securităţii la incendii. „În urma verificărilor au fost depistate încălcări, însă acestea ulterior au fost înlăturate. La fel, alte aproximativ 2100 de persoane au fost instruite privind acţionarea în cazul unor situaţii excepţionale. Am atras atenţia persoanelor responsabile la căile de acces a enoriaşilor, supraaglomerarea încăperilor, asigurarea accesului autospecialelor către obiectivele religioase şi sursele de apă. Totodată, atragem o atenţie sporită la focul deschis precum lumînările, candele şi rugurile, întrucît acestea nu trebuie să fie lăsate fără supraveghere, în special pe timp de noapte”, a specificat Chircu.

În acest an, sărbătoarea Învierii Domnului va fi marcată pe 16 aprilie, iar Paştele Blajinilor în perioada 23-24 aprilie.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17002869

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!