ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei persoane au fost reţinute în dosarul deposedării ilegale a Primăriei de 20 de terenuri

13:55 | 14.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Un executor judecătoresc, un şef al Asociaţiei „Cuvîntul de Onoare" şi reprezentantul unor agenţi economici au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) în dosarul însuşirii ilegale a 20 de terenuri ce aparţin Primăriei municipiului Chişinău, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CNA, suspecţii sînt bănuiţi că ar fi încercat să intre în posesia loturilor de pămînt, în baza unor hotărîri judecătoreşti, obţinute prin fraudă. Astfel, executorul judecătoresc ar fi mimat o licitaţie funciară, în cadrul căreia ar fi fost expuse la vînzare 20 de terenuri din capitală. Acesta ar fi falsificat un proces-verbal prin care i-a desemnat cîştigători pe trei agenţi economici - în realitate complicii săi.

În urma unor hotărîri de judecată, 20 de terenuri au fost înregistrate în Registrul bunurilor imobile ale Oficiului de Cadastru Chişinău, iar membrii grupului, din care făceau parte executorul judecătoresc, reprezentantul Asociaţiei obşteşti „Cuvîntul de onoare" şi cîţiva agenţi economici, au devenit beneficiarii reali ai bunurilor Primăriei.

Oamenii legii au iniţiat două cauze penale pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz de serviciu. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă pînă la 10 ani de închisoare.

În luna decembrie a anului trecut, Primăria Chişinău a anunţat că a fost deposedată de 20 de loturi de teren, prin intermediul unei hotărîri judecătoreşti. Primăria capitalei a sesizat ulterior Procuratura Anticorupţie şi CNA pe marginea acestui caz, solicitînd elucidarea circumstanţelor şi aplicarea sechestrelor pe terenurile respective.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!