ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Delegația transnistreană continuă să blocheze activitatea Comisiei Unificate de Control

15:04 | 14.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. La 13 aprilie curent, în orașul Bender a avut loc şedinţa ordinară a Comisiei Unificate de Control (CUC), care a fost prezidată de conducătorul delegației Republicii Moldova. În cadrul acesteia au fost abordate 15 subiecte, a relatat pentru MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

La propunerea Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova a fost prezentat și aprobat, în calitate de expert al CUC, atașatul militar colonelul Serghei Smetaniuk. Concomitent, delegația transnistreană l-a înaintat în calitate de expert pe Pavel Miheev, reprezentant al structurilor din orașul Bender, care l-a substituit pe Alexandru Ivanov.

CUC a audiat și a aprobat 2 rapoarte săptămînale ale Comandamentului Militar Întrunit despre situația în Zona de Securitate.

Delegația Republicii Moldova a propus să fie examinată chestiunea cu privire la monitorizarea situației în Zona de Securitate. Reprezentanţii Tiraspolului au obstrucţionat însă discuţiile pe marginea acestui subiect important pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Din această cauză discuţiile vor continua la şedinţa copreşedinţilor, reprezentanţilor Ucrainei şi ai Misiunii OSCE în Moldova, care va avea loc la 18 aprilie curent.

În cadrul ședinței s-a convenit, de asemenea, că partea transnistreană va examina chestiunea privind anularea restricțiilor impuse de structurile de la Tiraspol colaboratorilor de poliție de la Inspectoratul de Poliție a municipiului Bender, care în aprilie 2013 și-au exercitat atribuțiile de serviciu în cadrul unei comisii rogatorii în procesul urmăririi penale a lui P. Mișcenco, infractor deosebit de periculos.

Majoritatea subiectelor de actualitate au fost transferate pentru următoarea ședință, care se va desfășura la 20 aprilie 2017.

La finalul şedinţei, delegaţia Republicii Moldova a atras atenţia participanţilor asupra comportamentului reprobabil al co-preşedintelui CUC din partea transnistreană O. Beleacov, care, folosind tribuna CUC-ului, induce în eroare opinia publică, inclusiv mass-media, despre situaţia reală din Zona de Securitate. Membrilor CUC le-a fost distribuit textul declaraţiei „Cu privire la inducerea în eroare de către conducătorul delegaţiei regiunii transnistrene în CUC a opiniei publice, partenerilor străini şi tensionarea situaţiei în Zona de Securitate”.

img17002875

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!