ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Radu Albot a stabilit o nouă performanță în tenisul moldovenesc

11:23 | 18.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot (27 de ani) este situat, în premieră, la startul acestei săptămîni, pe locul 81 în clasamentul mondial ATP, relatează MOLDPRES.

La începutul lunii el era clasat pe locul 82, repetînd astfel un record fixat în premieră pe 4 mai 2015.

Noua performanță a devenit posibilă datorită bunei evoluții la turneul de la Marrakesh (Maroc), unde i-a cedat în optimile de finală lui Benoit Paire (Franța), numărul 39 mondial. Anterior Radu Albot l-a învins în runda inaugurală de pe tabloul principal al competiției  pe numărul 55 mondial, Nicolas Almagro (Spania).

Jucătorul moldovean a fost inclus pentru prima dată în clasamentul ATP în 2007 pe locul 1039. 

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean, angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale. Lui îi aparțin o serie de recorduri în sportul moldovenesc.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17002908

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!