ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de boxeri moldoveni va participa la turneele din Belaia Țerkovi și Herson

15:12 | 18.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Un grup de boxeri moldoveni va evolua cu începere din seara zilei la turneele din orașele ucrainene Belaia Țerkovi și Herson, relatează MOLDPRES.

La concursul de la Belaia Țerkovi vor concura trei pugiliști de la Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni), Davron Bozorov, Denis Galchin și Vadim Risiuc. Ei sînt însoțiți de antrenorul Mihail Muntean. La competiția de la Herson vor participa doi reprezentanți ai aceleiași instituții: Vadim Ivaniuc și Vadim Gavriliuc.

”Ei reprezintă, în opinia mea, următoarea generație, care vine din urma medaliatului olimpic Veaceslav Gojan, vicecampionului european Dumitru Galagoț, participantului la Jocurile Olimpice Vasile Belous. Pregătesc schimbul, care vine inevitabil”, astfel  a comentat astăzi pentru agenție participarea celor cinci boxeri la turneele din Belaia Țerkovi și Herson Antrenorul Emerit Petru Caduc.

Lotul național efectuează în prezent un cantonament în comun la Grimăncăuți cu selecționata Belarusului, în vederea participării în luna mai la Campionatul European de la Harkov (Ucraina).

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Beijing (2008), campion european (2011, Ankara).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17002922

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!