ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O navă sub pavilion panamez a naufragiat în Marea Neagră

11:20 | 19.04.2017 Categorie: Externe

Moscova, 19 apr. /MOLDPRES/. O navă cargo, care naviga sub pavilion panamez, avînd la bord 12 marinari de naționalitate rusă, ucraineană și georgiană, a naufragiat miercuri în Marea Neagră, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență de la Moscova, citat de AFP, AGERPRES şi MOLDPRES.

O persoană a fost găsită de echipele de intervenție, alte patru fiind localizate și sînt pe cale să fie aduse în barca de salvare, a declarat agenției de presă RIA Novosti un înalt responsabil al filialei din Crimeea a ministerului, Vladimir Ivanov, care nu a spus nimic despre soarta celorlalți marinari.

"Marinarul scos din apă se află într-o stare gravă, el suferind de hipotermie puternică. Temperatura apei este în zonă de 7-8 grade", a spus Ivanov, citat de RIA Novosti, indicînd că naufragiul s-a produs în zona strîmtorii Kerci.

La bordul cargoului "Gheroi Arsenala" se aflau "opt ruși, trei ucraineni și un georgian", a precizat acesta.

RIA Novosti informează că erau de fapt "doi ruși, nouă ucraineni și un georgian".

Nava, care a părăsit portul Azov, în sudul Rusiei, se îndrepta cu o încărcătură de cereale spre Turcia.

Operațiunile de salvare sînt complicate din cauza condițiilor meteorologice dificile — valuri înalte și rafale de vînt, care ajung la 20 de metri pe secundă.

Semnalul SOS de pe cargou a fost interceptat de paza de coastă rusă, care a alertat echipele de salvare. Comitetul de anchetă de pe lîngă Parchetul rus a declanșat urmărirea penală în cazul acestui naufragiu.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002939

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!