ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chiriet-Lunga a fost deschis un Centru de asistenţă pentru copiii în dificultate

11:57 | 19.04.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Un Centru de ajutor urgent pentru copiii din familii defavorizate a fost deschis ieri în satul Chiriet-Lunga din UTA Gagauz-Yeri. Proiectul a fost realizat cu susţinerea unei organizaţii de binefacere din Ceadîr-Lunga, autorităţilor locale şi unui grup de voluntari din Germania, transmite MOLDPRES.

În acest Centru de reabilitare va activa un psiholog, un cabinet de proceduri fizioterapeutice şi relaxare, o cantină şi cameră de igienizare etc. Copiii vor putea fi consultaţi de specialişti în comunicare, beneficiind şi de prînzuri gratuite.

„Am deschis Centrul pentru copiii care, din anumite motive, au rămas fără grija părintească. Aici ei vor putea găsi căldura unui cămin familial şi atenţia adulţilor, de care au mare nevoie”, a menţionat Liubovi Ivanceva, directorul organizaţiei „Dătători de speranţă” care a iniţiat proiectul din Chiriet-Lunga, citată de gagauzinfo.md.

Potrivit primarului localităţii, Valentina Caicî, Centrul a luat deja în evidenţă 27 de copii din familii defavorizate, fapt pentru care a adus mulţumiri voluntarilor germani.

„Instituţia va activa fără plată, graţie suportului unor oameni cu suflet mare. Sperăm că pe viitor vom putea susţine toţi sătenii care au nevoie de ajutor”, a subliniat Valentina Caicî.

Primăria Chiriet-Lunga a oferit încăperea pentru Centru, ce a fost amenajat cu ajutorul voluntarilor. Totodată, autorităţile locale vor achita serviciile comunitare ale instituţiei de reabilitare.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17002941

img17002941

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!