ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național de judo masculin s-a deplasat la Europene

13:39 | 19.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Lotul național de judo masculin s-a deplasat ieri la Varșovia (Polonia) pentru a participa la Campionatul European individual, relatează MOLDPRES.

Conform experților, șansele principale la evoluții bune sînt legate de Denis Vieru (66 kg), campion european Under-23 în exercițiu și Dorin Goțonoagă (81 kg), premiant la turneul internațional Grand Prih de la Dusseldorf din anul curent.  ”Ne vom strădui să concurăm la forma noastră maximă. Sperăm să obținem rezultate pe măsura așteptărilor”, a declarat în ajunul deplasării Denis Vieru.

Campionatul a reunit aproximativ 400 de sportivi din 42 de țări. Europenele individuale de judo s-au mai desfășurat în Polonia anterior la Gdansk (1994) și Wroclaw (2000), iar Varșovia a găzduit în 2007 Campionatul European Open.

Cel mai bun judocan moldovean în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, care a cucerit titlul de vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței, Victor Florescu a devenit vicecampion mondial, Victor Bivol a obținut bronzul la Mondiale și Europene, iar Marcel Trudov și Andrei Golban au devenit premianți la Europene. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!