ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trump va avea o întrevedere cu Erdogan în mai, înainte de summitul NATO, anunță șeful diplomației turce

14:00 | 19.04.2017 Categorie: Externe

Ankara, 19 apr. /MOLDPRES/. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va avea o întrevedere cu omologul său american, Donald Trump, în mai, înaintea summitului NATO, a anunțat miercuri șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, informează agenția de presă Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Surse din cadrul președinției turce, citate de Anadolu, au informat luni că Donald Trump i-a telefonat lui Erdogan pentru a-l felicita în urma cîștigării de către acesta a referendumului menit să-i întărească prerogativele prezidențiale.

Acest gest al lui Donald Trump a stîrnit critici în UE, care a cerut începerea unei anchete asupra unor presupuse nereguli în timpul acestui referendum.

De asemenea, principalul partid de opoziție din Turcia a cerut oficial, marți, anularea referendumului privind întărirea prerogativelor președintelui Recep Tayyip Erdogan.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002947

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!