ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia respinge sancțiunile împotriva Coreii de Nord ca "inutile"

16:58 | 19.04.2017 Categorie: Externe

Moscova, 19 apr. /MOLDPRES/. Impunerea de sancțiuni împotriva Coreii de Nord este "inutilă", a declarat Kremlinul miercuri, insistînd că eforturile politice și diplomatice sînt cel mai bun mod de a detensiona situația în Peninsula Coreea, informează agenția DPA, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

"Rusia nu a sprijinit niciodată sancțiunile. Noi credem că aceasta este o abordare inutilă", a declarat purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în comentarii publicate de agenția de presă de stat TASS.

Rusia și China, care se învecinează cu Coreea de Nord, au legături diplomatice relativ strînse cu această țară izolată. Cu toate acestea, ambele țări au criticat puternic programul militar nuclear nord-coreean.

Tensiunile în peninsula coreeană au escaladat în ultimele săptămîni, cu Statele Unite, un aliat puternic al Coreii de Sud, promițînd să răspundă la amenințările nucleare nord-coreene cu forța militară.

(Editor A. Răileanu)

img17002951

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!