ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA au aprobat vînzarea de armament în valoare de aproape 300 de milioane de dolari în Irak

09:44 | 20.04.2017 Categorie: Externe

Washington, 20 apr. /MOLDPRES/. Departamentul de stat al SUA a aprobat vînzarea de echipamente militare în valoare de 295,6 milioane de dolari pentru artileria și infanteria forțelor peshmerga ale kurzilor din Irak, a anunțat miercuri departamentul apărării, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

Agenția de Cooperare pentru Securitatea Apărării (DSCA), subordonată Pentagonului, a precizat că materialul a fost solicitat de guvernul irakian pentru două brigăzi de infanterie kurde și două batalioane de sprijin de artilerie, informează Reuters.

Congresul Statelor Unite ale Americii a fost informat despre aprobare marți, dar nota nu indică efectuarea tranzacției, a explicat DSCA.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002959

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!