ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Comisiei Europene se va întîlni la 26 aprilie la Londra cu premierul britanic

14:30 | 20.04.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 20 apr. /MOLDPRES/.Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va deplasa la Londra la 26 aprilie pentru a se întîlni cu premierul britanic Theresa May în cadrul pregătirii negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE), a anunțat joi o purtătoare de cuvînt a executivului european, transmite AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Aceasta a precizat că Jean-Claude Juncker va fi însoțit în vizita la Londra de negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, și că vizita are loc la invitația șefei guvernului britanic.

Președintele Comisiei Europene și șefa executivului britanic au avut o convorbire telefonică marți seară, după anunțul făcut de Theresa May că intenționează să organizeze alegeri anticipate la 8 iunie. Ulterior, un purtător de cuvînt al Comisiei a declarat că Jean-Claude Juncker consideră că 'adevăratele negocieri' între UE și Marea Britanie pe tema Brexit-ului vor începe doar după aceste alegeri.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002973

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!