ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Supremă din Pakistan a ordonat o anchetă în cazul premierului Nawaz Sharif, acuzat de corupție

15:00 | 20.04.2017 Categorie: Externe

Islamabad, 20 apr. /MOLDPRES/.Curtea Supremă din Pakistan a ordonat joi ample investigații privind acuzațiile de corupție aduse de opoziție premierului Nawaz Sharif, al cărui nume apare în documentele ''Panama Papers'', afirmînd că nu sînt suficiente dovezi pentru a ordona îndepărtarea acestuia din funcție, relatează Reuters și AFP, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Tribunalul a lansat anul trecut o anchetă privind bunurile familiei Sharif din străinătate după ce politicieni ai opoziției au amenințat cu proteste de stradă.

Opoziția îl acuză pe Sharif că nu a explicat sursa banilor din companii offshore deținute de copiii săi și că a mințit parlamentul. Sharif și familia sa au negat acuzațiile aduse.

''Este necesară o anchetă aprofundată'', a apreciat judecătorul Asif Saeed Khosa, anunțînd această decizie luată joi după luni de investigații declanșate de publicarea anul trecut a unor documente care menționau companii off-shore care ar fi deținute de copiii premierului pakistanez.

Curtea a ordonat crearea în șapte zile a unei comisii de anchetă comune, care să includă în special reprezentanți ai biroului anticorupție și ai serviciilor secrete militare și care va trebui să finalizeze ancheta în decurs de 60 de zile.

Numai doi dintre cei cinci judecători l-au calificat pe Sharif drept ''necinstit'' și au cerut îndepărtarea sa din acest motiv.

Cazul, lansat de liderul opoziției Imran Khan, s-a aflat pe primele pagini de cîteva luni în Pakistan, unde sînt prevăzute alegeri în 2018, cînd Sharif își va încheia cel de-al treilea mandat.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!