ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ninsorile au provocat probleme în toată Europa Centrală

11:20 | 21.04.2017 Categorie: Externe

Bratislava, 21 apr. /MOLDPRES/.Unele zone din Europa Centrală au fost afectate în ultimele zile de un val de frig şi ninsori, în timp ce în Portugalia se înregistrează temperaturi neobişnuit de ridicate, existînd temeri privind posibilitatea izbucnirii unor incendii de vegetaţie, relatează MOLDPRES cu referire la diferite surse electronice.

A nins în Austria, inclusiv în capitala Viena, iar zăpada a încărcat crengile copacilor înfloriți.

Vremea a luat-o razna și în centrul Ungariei. La Budapesta, transportul în comun a fost îngreunat din cauza ninsorii, în timp ce în Croația, mai multe sate au fost izolate de nămeți, scrie diacaf.com.

Cel puţin 24 de persoane au fost rănite în urma unui accident rutier, în care au fost implicate aproximativ 40 de maşini, produs în nord-estul Solvaciei, în condiţii de viscol, potrivit MEDIAFAX.

Pe de altă parte, în Portugalia, sînt prognozate temperaturi de aproape 30 de grade, iar autorităîile se tem ca arșița și vîntul uscat vor provoca incendii.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002993

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!