ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate cursele auto spre regiunea de Centru-Sud a țării au fost anulate

12:26 | 21.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Toate cursele auto spre regiunea de Centru-Sud a țării au fost anulate, a anunțat astăzi Serviciul de presă al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, dimineața au fost operate cursele auto spre Orhei și Strășeni, însă de la ora 9:30 au fost anulate. La Gara Nord, de la ora 5:30 pînă la ora 09:30, au fost efectuate doar 17 curse auto. În prezent, urmează să fie operată cursa auto spre Rezina, cu 17 pasageri. Celelalte curse auto, staționează în gară cu excepția rutelor spre raioanele de Nord ale țării. Totodată, toate cursele feroviare activează în regim normal.

De asemenea, Serviciul de presă al Aeroportului Internaţional Chişinău a anunțat că din cauza ninsorilor abundente din această noapte efectuarea zborurilor și aterizarea pe Aeroport nu va fi posibilă cel puțin pînă la ora 12.00. „Pe pistă, peron și căile de rulare ale Aeroportului se intervine cu toată tehnica posibilă, astfel încît să fie asigurate condiții optime pentru operarea în deplină siguranță a zborurilor. Totodată, anularea sau întîrzierea unor curse ține strict de reglementările companiilor aeriene privind operarea în condiții meteo dificile”, a precizat sursa citată.

Aeroportul Internaţional Chişinău a anunțat anterior că din cauza vremii nefavorabile circa 20 de curse aeriene au fost reţinute şi anulate atît pe parcursul nopții, cît și în dimineața zilei de astăzi. La fel, cursele care nu au putut ateriza au fost redirecționate spre București.

În legătură cu ninsorile abundente, Serviciul Vamal a anunțat despre sistarea activității posturilor vamale Ceadîr-Lunga 1, Ceadîr-Lunga 2 și Cișmichioi. Traficul transfrontalier este parțial limitat și la posturile vamale Leușeni și Sculeni. De asemenea, sînt blocate căile de acces spre posturile vamale interne de control situate pe segmentul central Rezina și Criuleni 18.

Totodată, Poliția de Frontieră a informat despre sistarea activității punctelor de trecere: Soroca-Țekinovka, Săiti–Lesnoe, Cahul-Oancea, Mirnoe-Tabaki, Vulcănești–Vinogradovca, Tudora-Starokazacie, Giurgiulești-Reni.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă pentru următoarele zile Cod galben de înghețuri pe întreg teritoriul țării.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17003000

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!