ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul asupra unui sediu al FSB din Habarovsk

09:15 | 22.04.2017 Categorie: Externe

Washington, 22 apr. /MOLDPRES/.Organizația jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atacul de vineri, soldat cu doi morți, asupra unui sediu al Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Extremul Orient rus, la Habarovsk, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

Centrul arată că Amaq, organ de propagandă al SI, a publicat un scurt text în arabă pe rețeaua socială Telegram, făcînd referire la o "sursă de securitate" care revendică acest atac. Conform textului tradus în engleză de SITE, această sursă a indicat că atentatul a făcut trei morți și a rănit alte persoane.

În ce le privește, serviciile secrete ruse au relatat că un atacator a intrat în sediul FSB la ora locală 17,02 (07,02 GMT), unde a ucis un agent FSB și un vizitator și a rănit un altul.

"Atacatorul a fost eliminat", potrivit sursei citate.

"Identitatea criminalului a fost stabilită: este vorba despre un locuitor al regiunii Habarovsk, născut în 1999. Potrivit informațiilor, bărbatul făcea parte dintr-un grup neonazist", a detaliat FSB într-un alt comunicat, citat de agențiile de presă ruse.

Incidente armate și atacuri ce vizează autoritățile și forțele de ordine sînt extrem de frecvente în Caucazul rus, dar destul de rare în restul țării.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003017

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!