ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o discuţie telefonică cu omologul său turc

14:18 | 22.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o discuție telefonică cu Premierul Republicii Turcia, Binali Yildirim, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţia comunicare și protocol a Guvernului, în cadrul dialogului, Pavel Filip a informat despre situația creată în contextul intemperiilor care s-au abătut asupra Republicii Moldova. Premierul s-a referit, totodată, și la acțiunile Guvernului pentru continuarea parcursului european al țării și implementarea reformelor necesare pentru dezvoltarea economică și îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor.

Premierul turc și-a exprimat regretul pentru condiţiile meteo nefavorabile la care a fost expusă în ultimele zile Republica Moldova și a confirmat disponibilitatea Guvernului turc de a contribui la diminuarea efectelor pagubelor suportate de ţara noastră.

În cadrul convorbirii au mai fost abordate aspecte ale relaţiilor moldo-turce și perspectivele dezvoltării colaborării bilaterale. De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii privind situația politică din cele două țări.

Discuția telefonică a avut loc în contextul apropiatei vizite oficiale pe care Premierul Binali Yildirim o va efectua la începutul lunii mai în Republica Moldova. Aceasta va fi prima vizită efectuată de un șef al Guvernului Turciei în Republica Moldova.

img17003027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!