ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanii moldoveni au încheiat evoluțiile la Campionatul European

14:49 | 22.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Judocanii moldoveni au încheiat astăzi evoluțiile la Campionatul European, care se desfășoară la Varșovia (Polonia), relatează MOLDPRES.

Cea mai bună comportare dintre membrii lotului național a avut-o Nicon Zaboroșciuc (81 kg), care s-a clasat pe locul șapte. El a repurtat două victorii și a suferit două înfrîngeri.

Anterior, coechipierii Denis Vieru (66 kg), Norin Tătărescu, Cornel Andrieș, ambii la categoria de greutate pînă la 73 de kilograme, Dorin Goțonoagă (81 kg) au fost eliminați din concurs după primele meciuri disputate.

Campionatul a reunit circa 400 de judocani din 42 de țări. Turneul se va încheia duminică, 23 aprilie.

Cel mai bun judocan în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței, cea mai înaltă performanță a înregistrat-o Victor Florescu, care a obținut titlul de vicecampion mondial. Victor Bivol și Sergiu Toma au devenit premianți la Europene și medaliați cu bronz la Mondiale. Andrei Golban a cucerit argintul la Europene, iar Marcel Trudov s-a învrednicit de bronz.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!