ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mii de foști luptători talibani ar fi intrat în Germania cu valul de migranți

10:32 | 23.04.2017 Categorie: Externe

Berlin, 23 apr. /MOLDPRES/. Mii de foști luptători talibani ar fi intrat în Germania în ultimii doi ani cu un val de peste un milion de migranți și refugiați, a relatat sămbătă revista Der Spiegel, citată de Reuters, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF) din Germania a informat responsabilii de securitate că mii de migranți s-au identificat ca foști insurgenți talibani în timpul procesului de depunere a cererilor de azil, potrivit revistei germane.

Der Spiegel adaugă că cel puțin 70 de bărbați afgani sînt cercetați de procurorul general federal al Germaniei, deși nu este clar dacă toți sînt suspectați de a fi militanți talibani activi.

Șase sînt în detenție preventivă, potrivit revistei.

Nu a fost disponibil niciun comentariu imediat din partea oficiului pentru migrație sau procurorilor federali.

Guvernul cancelarului Angela Merkel, sub focul criticilor pentru a fi permis intrarea în țară a peste 1 milion de migranți, mai ales după mai multe atacuri teroriste avînd legătură cu migranți anul trecut, a început deportarea grupurilor de solicitanți de azil afgani respinși.

Merkel, care candidează pentru al patrulea mandat în alegerile din 24 septembrie, a apărat în această lună creșterea deportărilor de solicitanți de azil afgani respinși, spunînd că toate celelalte țări din Uniunea Europeană fac același lucru.

Ea a declarat că aproximativ 55% dintre afgani au primit statut de refugiat în Germania, în timp ce 45% au fost respinși.

(Editor A. Răileanu)

img17003032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!