ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un soldat rus a fost înjunghiat mortal în Armenia

10:40 | 23.04.2017 Categorie: Externe

Erevan, 23 apr. /MOLDPRES/. Un soldat rus în vîrstă de 21 de ani a fost atacat cu un cuțit și ucis în Armenia, au anunțat sîmbătă procurorii armeni și armata rusă, transmit AGERPRES și MOLDPRES.

Incidentul relatat de DPA s-a produs într-un magazin din orașul Gyumri din nord-vest, al doilea ca mărime din țară. Militarul a suferit răni la gît, au afirmat surse oficiale. Un suspect armean în vîrstă de 22 de ani a fost reținut. Nu au fost comunicate detalii privind posibilul mobil al atacului.

În Armenia sînt staționați mii de militari ruși, iar forțele de securitate ale Rusiei au o bază la Gyumri. Trupele ruse au fost implicate în două incidente violente în ultimii ani, reamintește DPA: în 2008, doi soldați beți au deschis focul într-o piață și au ucis doi oameni, iar în 2015, un soldat a omorît o familie cu doi copii, în timp ce dormeau.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!