ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Apărării și șeful de stat-major din Afganistan au demisionat după ce 140 de militari au fost uciși într-un atac al talibanilor

10:40 | 24.04.2017 Categorie: Externe

Kabul, 24 apr. /MOLDPRES/. Ministrul afgan al Apărării și șeful de Stat Major al armatei și-au prezentat luni demisiile, după ce peste 140 de militari au fost uciși vineri într-un atac al talibanilor asupra unei baze în nordul țării, cel mai sîngeros comis vreodată împotriva unui centru de comandă al armatei afgane, transmit Reuters și AFP, citînd un comunicat al președinției de la Kabul.

''Președintele Ashraf Ghani a acceptat demisiile cu efect imediat ale ministrului apărării, Abdullah Habibi, și șefului de Stat Major, Qadam Shah Shahim'', precizează comunicatul postat pe contul de Twitter al președinției.

Purtătorul de cuvînt al președintelui Ghani, Shah Hussain Murtazawi, a declarat pentru Reuters că demisiile au survenit în urma atacului taliban de vineri asupra unei baze militare afgane situate la cîțiva kilometri de orașul Mazar-e-Sharif, în nordul țării.

Cel puțin 140 de militari au fost uciși și zeci au fost răniți în atac, a declarat sîmbătă un oficial afgan citat de Reuters, dar, potrivit altor responsabili, bilanțul victimelor ar putea fi chiar mai mare.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!