ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot s-a menținut pe locul 81 în lume

09:01 | 25.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot (27 de ani) este poziționat ieri pe locul 81 în clasamentul mondial ATP pe care s-a situat în premieră săptămîna trecută, relatează MOLDPRES.

La începutul lunii el era clasat pe locul 82, repetînd astfel un record fixat în premieră pe 4 mai 2015.

Poziția actuală din top a devenit posibilă datorită bunei evoluții la turneul de la Marrakesh (Maroc), unde i-a cedat în optimile de finală lui Benoit Paire (Franța), numărul 39 mondial. Anterior Radu Albot l-a învins în runda inaugurală de pe tabloul principal al competiției  pe numărul 55 mondial, Nicolas Almagro (Spania).

Jucătorul moldovean a fost inclus pentru prima dată în clasamentul ATP în 2007 pe locul 1039. 

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean, angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale. Lui îi aparțin o serie de recorduri în sportul moldovenesc.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17003046

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!