ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Marine Le Pen se retrage din funcţia de lider al formaţiunii populiste Frontul Naţional

09:44 | 25.04.2017 Categorie: Externe

Paris, 25 apr. /MOLDPRES/. Marine Le Pen, candidat la preşedinţia Franţei, a anunţat luni seară decizia autosuspendării din funcţia de preşedinte al formaţiunii populiste Frontul Naţional (extremă-dreapta), informează publicaţiile Le Figaro şi Le Monde, citate de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

"În seara aceasta, am decis să mă suspend din funcţia de preşedinte al Frontului Naţional. Nu voi mai fi preşedintele Frontului Naţional. Voi fi dincolo de evaluările asociate unei părţi sau alteia", a anunţat Marine Le Pen.

Politicianul populist speră că în acest fel va reuşi să-şi transforme imaginea pentru a se distanţa de doctrina cu accente eurosceptice şi de extremă-dreapta a formaţiunii Frontul Naţional.

Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală), a obţinut 23,86% din voturi în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, urmînd să se confrunte în turul doi cu Marine Le Pen, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional. În primul tur, Marine Le Pen a primit 21,43% din voturi. Potrivit sondajelor de opinie, Emmanuel Macron va cîştiga detaşat scrutinul prezidenţial.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003048

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!