ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Coreea de Nord a efectuat un exerciţiu masiv de artilerie cu ocazia zilei armatei

10:20 | 25.04.2017 Categorie: Externe

Phenian, 25 apr. /MOLDPRES/. Forţele regimului stalinist din Coreea de Nord au efectuat un exerciţiu masiv de artilerie cu ocazia aniversării a 85 de ani de la fondarea Armatei Poporului Coreean, a anunţat agenţia de ştiri Yonhap, citînd surse guvernamentale sud-coreeane neprecizate, informează Reuters, preluată de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Sursele citate au declarat că au fost depistate semne ale unui exerciţiu masiv de artilerie în zona oraşului Wonsan din estul Coreei de Nord.

Ministerul Apărării de la Seul nu a comentat încă informaţiile furnizate de Yonhap.

Înainte de eveniment, analiştii spuneau că este foarte posibil ca regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, să efectueze noi teste balistice ori nucleare cu ocazia aniversării zilei armatei, situaţie care ar putea atrage o replică din partea Statelor Unite ale Americii.

Cu o zi înainte, la o reuniune naţională a liderilor militari şi civili nord-coreeni, generalul Pak Yong Sik, ministrul Apărării, a reiterat că Phenianul este pregătit să efectueze atacuri preventive şi să implementeze orice măsură pe care o consideră necesară pentru a se apăra de "imperialişti americani", relatează The Associated Press.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!