ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 30 de localități rămîn parțial deconectate de la energia electrică în urma intemperiei

10:18 | 25.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Circa 30 de localități din șase raioane mai rămîn parțial deconectate de la energia electrică în urma intemperiei din zilele trecute, relatează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), Diana Țurcanu, a menționat că este vorba de localități din raioanele Cantemir, Taraclia, Leova, Căușeni, Anenii Noi, Cahul și UTA Gagauz-Yeri.

„La lucrările de restabilire a energiei electrice sînt antrenate 23 echipe de intervenție ale Gas Natural Fenosa. Totodată, lucrările de defrișare a arborilor și ridicare a ramurilor au continuat și în ultimele 24 de ore. Intervențiile au fost efectuate de către salvatori, carabinieri și soldați nu doar pe străzile capitalei, dar și pe teritoriul instituțiilor medicale și celor de învățămînt”, a afirmat Țurcanu.

De asemenea, salvatorii și pompierii au intervenit ieri în orașul Comrat unde mai multe curți și beciuri au fost inundate, din cauza nivelului ridicat al apelor subterane. „Au fost efectuate circa 60 de pompări din beciuri, subsoluri, curți și fîntîni. Lucrări similare s-au desfășurat și în raionul Cahul, acolo unde doar în satul Taraclia de Salcie echipele de salvatori au pompat apa din beciurile și curțile a circa 20 de gospodării. Astfel de lucrări vor avea loc și astăzi în raioanele unde vor mai exista apeluri de ajutor. La fel, specialiștii continuă activitatea de monitorizare a stării iazurilor din centrul și sudul țării, pentru a fi evitate pericolele”, a spus Țurcanu.

Potrivit datelor SPCSE, în ultimele 24 de ore, în lucrările de lichidare a consecințelor situației excepționale înregistrate au fost antrenați aproape 700 de angajați ai Ministerului de Interne și 250 angajați ai Ministerului Apărării.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17003052

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!