ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un seism cu magnitudinea 6,9 s-a produs în Chile

10:50 | 25.04.2017 Categorie: Externe

Santiago, 25 apr. /MOLDPRES/.Un seism cu magnitudinea 6,9 a lovit luni centrul statului Chile, a anunțat Institutul american de geofizică (USGS), care a situat epicentrul la 38 kilometri vest de orașul de coastă Valparaiso, transmite AFP, care amintește că inițial USGS indicase o magnitudine de 7,1, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

Locuitorii din imobilele înalte din capitala Santiago au simțit cutremurul cu mai multă intensitate în timp ce clădirile au vibrat mult, provocînd reacții de panică. 

Președinta Michelle Bachelet i-a îndemnat pe chilieni la calm după seismul de luni, ora locală 18,38 (21,38 GMT), care nu a provocat morți, ci doar pagube materiale.

"Informațiile avute pînă acum relevă că totul este sub control, totuși, atît în cazul meu, cît și în cel al miniștrilor, sîntem în contact cu directorii și șefii de servicii regionale pentru a afla în detaliu ce s-a întîmplat", a declarat presei Bachelet, citată de EFE.

Directorul Institutului Seismologic din Chile, Mario Pardo, a declarat că s-au înregistrat peste 20 de cutremure cu magnitudinea între 3,5 și 5,5.

Serviciul de hidrografie și oceanografie al marinei chiliene a precizat că, potrivit AFP, caracteristicile cutremurului "nu reunesc condițiile necesare pentru a genera un tsunami pe coastele chiliene".

Situată pe Cercul de Foc al Pacificului, Chile este considerată alături de Indonezia și Japonia, una dintre țările cele mai expuse la cutremure din lume.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003053

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!