ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia a bombardat poziţiile kurzilor din nord-estul Siriei

13:04 | 25.04.2017 Categorie: Externe

Ankara, 25 apr. /MOLDPRES/. Aviaţia turcă a desfăşurat în cursul nopţii de luni spre marţi o serie de atacuri împotriva unor poziţii kurde în nord-estul Siriei, omorînd mai mulţi combatanţi, au indicat o forţă kurdă şi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP, transmite AGERPRES, citată de MOLDPRES.

"Avioanele turce au desfăşurat o vastă ofensivă împotriva unei baze care găzduieşte un centru de comunicaţii pentru media şi a unor instalaţii militare", au precizat Unităţile de protecţie a poporului kurd (YPG), braţul armat al unuia dintre partidele kurde siriene.

"Acest atac neloial a ucis şi rănit combatanţi", au adăugat YPG.

Bombardamentele turce au avut loc în apropiere de oraşul sirian Al-Malikiyah, în apropiere de frontiera cu Turcia, în cursul nopţii, conform YPG.

Turcia a desfăşurat "zeci de lovituri simultane" asupra unor poziţii ale YPG în provincia Hassaké (nord-est) şi a unui centru de comunicaţii pentru media, a indicat la rîndul său OSDO, o organizaţie care dispune de o vastă reţea de surse în această ţară devastată de război.

"Trei membri ai YPG care lucrau în acest centru au fost ucişi", a indicat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

În opinia sa, este vorba de primele atacuri turce în Siria de cînd Ankara a anunţat în martie că şi-a încheiat campania militară 'Scutul Eufratului'.

Lansată în august, această operaţiune viza, conform Turciei, să lupte împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), dar şi să combată miliţiile kurde YPG pe care Ankara le consideră drept "grupare teroristă" deoarece sînt aliate cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

 

 

 

/Editor M.Cucu/
 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!