ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CMC va aloca 20 mln de lei pentru lichidarea consecinţelor ninsorii

13:12 | 25.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Consiliul municipal Chişinău a decis astăzi alocarea a 20 milioane de lei pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din 20–21 aprilie curent, relatează MOLDPRES.

Potrivit deciziei CMC, serviciile municipale vor asigura transport şi personal pentru evacuarea crengilor şi a masei lemnoase. Lemnele vor fi repartizate prioritar beneficiarilor de compensaţii pentru încălzirea locuinţelor. 

De asemenea s-a hotărit ca Primăria Chişinău să solicite Guvernului Republicii Moldova susţinere financiară.

Conform datelor prezentate astăzi de edilul capitalei Dorin Chirtoacă, în urma intemperiilor din ultimele zile au fost afectate peste 150 de apartamente, 43 instituții de învățămînt, iar peste 10 mii de arbori şi circa 100 de piloni au căzut afectînd liniile de curent electric.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17003061

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!