ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mii de persoane au protestat la Budapesta faţă de influenţa în creştere a Rusiei în Ungaria

13:50 | 25.04.2017 Categorie: Externe

Budapesta, 25 apr. /MOLDPRES/. Aproximativ 2.000 de oameni s-au strîns, luni seara, în apropierea Ambasadei ruse de la Budapesta, pentru a protesta faţă de ceea ce ei consideră ca fiind o creştere a influenţei Moscovei în Ungaria şi faţă de tendinţele autoritare ale premierului Viktor Orban, relatează The Associated Press şi MTI, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Mitingul a avut loc la cîteva străzi depărtare de Ambasada rusă, după ce poliţia a interzis ca acţiunea de protest să se desfăşoare mai aproape de ambasadă.

Scriitorul şi filozoful Andras Lanyi a declarat că Guvernul ungar se îndreaptă treptat spre un sistem dictatorial unde opozanţii sînt ucişi ori închişi, citînd Rusia, Azerbaidjanul şi Iranul drept exemple.

Lanyi a mai afirmat că între Orient şi Occident este o prăpastie tot mai mare, "iar, noi, ungurii nu vrem să ne regăsim din nou de partea inamicilor umanităţii".

Mitingul s-a intitulat "Să oprim Moscova", ca răspuns la campania "Să oprim Bruxellesul" a Guvernului ungar, care acuză Uniunea Europeană că ar încerca tot mai mult să limiteze drepturile statelor membre.

 

 

/Editor M.Cucu/

 
 
 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!